home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

1. Ontspannen en Ontvangen

Hier vind je steun en vertrouwen als je de controle loslaat

We kennen het allemaal.

 

Dat we willen bepalen hoe de dingen gaan in ons leven. We organiseren, structureren, maken afspraken en regels. En zo proberen we allerlei dingen onder controle te houden.

 

Laten we die controle eens wat nader onderzoeken.

Creëer je eigen recept voor...

Vanmorgen las ik een quote op mijn kalender van Bentinho Massaro “Je natuurlijke staat is er altijd, en iedereen kan die twee seconden lang ervaren.”

 

Op de achterkant van het blaadje werd iets meer uitgelegd en vervolgens de opmerking ‘als je dit twaalf keer per dag doet, dan merk je na een aantal maanden al verschil’. 

 

Ik voelde meteen weerstand in mezelf: 12 keer?!?!
Niets voor mij. 12 keer is veel te veel om iedere dag te doen. Ook al is het maar een klein oefeningetje.

Heb jij alles onder controle?

“Dan heb je alles onder controle en kun je in je vrije tijd écht ontspannen”.

 

Dit zinnetje las ik van de week ergens als argument om een agenda of planningstool of zoiets te kopen. Ik weet al niet eens meer precies waar ik het zag.

 

Toen ik dat zinnetje tot mij door liet dringen, ontdekte ik dat dit een soort essentie is van hoe wij in onze huidige maatschappij omgaan met stress en ontspanning.

Ontspanning tijdens inspanning maakt alles gemakkelijker

Het duurde deze week even voordat er een onderwerp voor dit artikel naar boven kwam. Daarom verschijnt dit artikel ook op vrijdag en niet op woensdag.

 

Hoe meer tijd er gisteren en vandaag verstreek, en ik nog steeds geen onderwerp had, hoe meer ik een soort vage onrust en nervositeit in mij voelde. En wat ik ook ging doen, was allerlei andere afleidende klusjes, die vooral werden aangestuurd door mijn hoofd.

Verlang jij ook zo naar rust?

Volg je hart. Luister naar je intuïtie. Creëer een zacht stromend leven. Het zijn zinnetjes die gemakkelijk opgeschreven of gezegd zijn. Maar wat betekent het eigenlijk als je het écht gaat doen? Het gaat niet vanzelf.