home button

. Zeven Ingrediënten voor een Ontspannen Leven

 
 
 

Vitaliteitstips

voor een zacht stromend en licht leven 

Gelukkig kan het ook anders

Dit artikel komt een week later dan anders. Er was even geen ruimte om het te maken. Ik ben er vorige week wel mee bezig geweest, maar toen kwam ik in de mij o zo bekende energie van duwen en streven terecht. Ik raakte de verbinding met mijzelf kwijt en zat met mijn aandacht zo ongeveer ín de computer.

 

Toen ik dat merkte, ben ik gestopt.

Voorbij de woorden

Voorbij de woorden gebeurt het

In het ervaren, diep van binnen voelen

In je lijf en in het onzichtbare

Je wordt geraakt door een beeld, een melodie, een arm om je heen

Winterslaap of volle kracht vooruit?

Mijn kerstvakantie van 2 weken was heerlijk ontspannen en rustig. Lekker uitslapen, aanrommelen, spelletjes doen. Er moest vooral niets.

 

De energie in die twee weken voelde alsof ik in een winterslaap was.

3 Dingen die je nodig hebt voor een ontspannen, stromende energie in je leven

Afgelopen zaterdag was ik weer eens in Amsterdam. Nu kom ik niet zo vaak in grote steden en elke keer als ik er ben, dan weet ik ook weer waarom ik ze niet actief opzoek. Er zijn voor mij te veel indrukken in zo’n stad: veel gebouwen, veel verkeer, veel mensen, kortom veel van van alles.

 

Ik hou van rust, stilte, overzicht, groen om mij heen, eenvoud en zachtheid.

Ontspanning tijdens inspanning maakt alles gemakkelijker

Het duurde deze week even voordat er een onderwerp voor dit artikel naar boven kwam. Daarom verschijnt dit artikel ook op vrijdag en niet op woensdag.

 

Hoe meer tijd er gisteren en vandaag verstreek, en ik nog steeds geen onderwerp had, hoe meer ik een soort vage onrust en nervositeit in mij voelde. En wat ik ook ging doen, was allerlei andere afleidende klusjes, die vooral werden aangestuurd door mijn hoofd.

quote-left

Ik denk niet dat ik burnout ben. Wel dat ik te veel hooi op mijn vork heb/had en ik mede door jouw VitaliteitsTips nu stappen zet om nieuwe wegen in te slaan.

Dit vooral door creatieve dingen te doen en mijn dagen anders in te delen.

L.v.d.H.

quote-right